Wat doe jij als je wordt aangesproken door een dakloze om wat geld te geven voor een slaapplek of wat eten? Wij, Tanja en Kristy, zullen eerlijk zijn: we geven niets. Vooral omdat het onzeker is of de dakloze wel echt het geld daaraan uitgeeft. Eigenlijk voelt dat niet goed, want natuurlijk willen we wel wat doen. Juist ook omdat we weten door het werken in de SleepInn en Smulhuis (nachtopvang en eetgelegenheid voor dak- en thuislozen) hoe belangrijk dat is.

Zo ontstond het idee: GiveMeShelter, een app waarmee je een slaapplek of een maaltijd kunt betalen voor een dakloze. Zodat wij geen ‘Nee’ meer hoeven te verkopen als we om een bijdrage worden gevraagd (en met ons hopelijk ook jij en vele anderen niet) en de daklozen de rust kunnen krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Je begrijpt dat we dit idee zo snel mogelijk willen realiseren. Daarom hebben we via de nieuwe helden crowdfunding actie een startkapitaaltje bij elkaar verzameld waarmee we nu een eerste stap kunnen zetten in het realiseren van de eerste versie van GiveMeShelter.

Bekijk hieronder het filmpje over GiveMeShelter waarbij we geïnterviewd worden: